​​​Työntekijät kertovat

 
 
Sannamari Hautaniemi aloitti SataDiagissa radiologiaan erikoistuvana lääkärinä syksyllä 2013. 
 
"Olen työssäni päässyt tutustumaan radiologian kenttään varsin laajasti. Toimenkuvaani on erikoistumisen puitteissa kuulunut mm. UÄ-, läpivalaisu- ja TT-tutkimuksia, näytteenottoja ja toimenpiteitä sekä perehtymistä MRI-tutkimuksiin. 
 
Parasta työssäni on seurata, miten tekemäni tutkimukset ja antamani lausunnot hyödyttävät niin potilasta kuin hoitavaa lääkäriäkin. Myös ilmapiiri on SataDiagissa mukavan rento. Yksi keskikokoisen sairaalan etu on se, että ihmiset tulevat tutuiksi ja keskustelu muiden kollegoiden kanssa on helppoa. Ja vaikkei radiologeja olekaan montaa, on työt organisoitu järkevästi. Niinpä työn tekeminen on paitsi monipuolista, myös mielekästä.
 
Pori on mukavan kompakti ja kesäisin vehreä asuinkaupunki. Ja vaikka isompien kaupunkien sykkeeseen onkin vielä matkaa, on Pori myös kehittynyt viime vuosina kovasti.”
 
Sannamari Hautaniemi, erikoistuva lääkäri, kuvantaminen

 
 
Turun seudulla asuva, virolaissyntyinen Rutta Kuusela aloitti SataDiagissa kliinisen mikrobiologian erikoislääkärin virassa syksyllä 2011. Nyt hän työskentelee SataDiagin laboratoriotoimintojen vastuualuejohtajana. Ennen SataDiagia Rutta toimi erilaisissa laboratoriotehtävissä kotikaupungissaan Tallinnassa.
 
"Monipuolinen, mielenkiintoinen ja haastava työni käsittää noin 70 % hallinnollisia tehtäviä ja noin 30 % erikoislääkärin työtä. Parasta täällä ovat laboratorion ystävällinen työilmapiiri ja hyvä tiimihenki. Kehittyneet toimintamallimme ja teknologia auttavat meitä kohdentamaan resurssimme tärkeimpään: potilaan hoitoon ja tutkimiseen. Myös yhteistyö eri ammattiryhmien kesken toimii hienosti. Olen viihtynyt hyvin työssäni ja olen tyytyväinen, että saan työskennellä yhteistyössä huippuosaajien ja motivoituneen johdon kanssa. Suosittelen SataDiagia työpaikaksi muillekin mielenkiintoisista haasteista ​kiinnostuneille!”
Rutta Kuusela, vastuualuejohtaja, laboratorio


 
 
 
Roosa-Maaria Sjösten aloitti opiskelujen ohella työt SataDiagissa kesällä 2011. Työajat sopivat bioanalyytikoksi opiskelevan Sjöstenin aikatauluihin hyvin. Valmistuttuaan jouluna 2013, jatkuivat työt kokopäiväisesti sijaisuutta tehden. Syksyllä 2014 alkanut vakituinen laboratoriohoitajan toimi sisältää monipuolista kolmivuorotyötä kliinisen kemian laboratoriossa.
 
"Viihdyn aktiivisessa ja monipuolisessa työssäni. Työskentelen eri päivinä eri työpisteissä ja teen töitä myös päivystysaikana. Välillä työ on hektistä, toisinaan taas työskentelemme pääosin analysaattoreilla. Kolmivuorotyö sopii minulle tällä hetkellä hyvin. Suuri plussa on se, että saan itse esittää paljon toiveita työvuorojeni suhteen. Myös työilmapiirimme on avoin sekä positiivinen, ja olemme jatkuvasti tekemisissä eri ammattiryhmien kesken. Lisäksi on mahtavaa, että saamme työpaikkaetuna käydä kuntosalilla sekä ryhmäliikuntatunneilla.  
 
​Viihdyn hyvin Porissa, vaikka tällä hetkellä asunkin sujuvan matkan päässä Ulvilassa. Työkaupunkina Pori on monipuolinen, ja bioanalyytikon/ laboratoriohoitajan ammattia voi toteuttaa monissa eri SataDiagin laboratorioissa, esimerkiksi kliinisellä mikrobiologialla tai kemialla. Kliinisen kemian laboratorion työntekijät ovat etuoikeutettuja voidessaan työskennellä niin monissa eri työpisteissä. Näin laajojen kokonaisuuksien hallinta ei suuremmissa kaupungeissa ole välttämättä mahdollista. Pienemmissä kaupungeissa taas ei tällaisiin kokonaisuuksiin ole resursseja.”
 
Roosa-Maaria Sjösten, bioanalyytikko, kliininen kemia

 
Päivitetty: 9.10.2020 14:51