Auria Biopankki aloittaa toimintansa Porissa lokakuussa 2015

 

Auria Biopankki on Turun yliopiston sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien perustama näyte- ja tietopankki. Auria Biopankin tehtävänä on kerätä, käsitellä ja säilyttää biopankkisuostumuksen antaneilta ihmisiltä diagnoosi- ja hoitotoimenpiteiden yhteydessä otettuja näytteitä sekä niihin liittyviä tietoja ja lainata niitä eteenpäin terveystieteelliseen tutkimus - ja tuotekehitystyöhön. 

 

Biopankki perustettiin vuonna 2012, ja keväällä 2014 se sai toimiluvan Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastolta Valviralta. Tällä hetkellä Auria Biopankki toimii Turussa ja laajentaa toimintaansa syksyllä 2015 Poriin sekä myöhemmin Vaasaan.

 

Porissa toiminta aloitetaan lokakuussa 2015 postittamalla sisätautipoliklinikalle kutsuttaville läheteasiakkaille Auria Biopankki tiedote, suostumuslomake sekä esite. Henkilöstölle järjestetään koulutusta asteittain. Ensimmäiset koulutukset on sovittu pidettäväksi lokakuussa.

 

Auria Biopankki sijaitsee Porissa Satakunnan keskussairaalan E-talon alakerrassa 00-kerroksessa. Asiakkaamme ohjeistetaan palauttamaan suostumuslomakkeet täytettynä saapuessaan sairaalaan kutsun lähettäneeseen yksikköön. Mikäli lomake palautuu muualle kuin kutsun lähettäneeseen yksikköön, otetaan se vastaan ja edelleen lähetään sisäpostilla osoitteeseen: Auria Biopankki E00.

 

Porissa aloitetaan verinäytteiden kerääminen suostumuksen antaneilta potilailta biopankkiin 2.12.2015. Verinäytteiden keräys tapahtuu vain, jos asiakkaalta on pyydetty myös muita verinäytteitä. Verinäytteet otetaan, kun asiakas seuraavan kerran asioi laboratoriossa. Näytteitä otetaan SataDiagin laboratorion kolmessa toimipisteessä: Keskussairaalan näytteenottopisteessä N0, Maantiekadun näytteenottopisteessä sekä Rauman aluesairaalan näytteenottopisteessä, aamuisin maanantaista torstaihin.

 

Katso video biopankkitoiminnasta.

Lisätietoja Auria Biopankista osoitteessa www.auriabiopankki.fi

 

Satakunnan sairaanhoitopiirin biopankkitoimintaa koordinoi liikelaitos SataDiag. Lisätietoja toiminasta antavat:

 

Projektipäällikkö

Katri Tunttunen p. 044 707 7304 (85 7304)

katri.tunttunen(at)satadiag.fi

 

Auria Biopankin hoitaja

Paula Hennola p. 044 707 9572 (85 9572)

paula.hennola(at)satadiag.fi

 

Sisätautipoliklinikan osastonhoitaja

Anne Sieviläinen p. 044 707 7970 (85 7970)

anne.sievilainen(at)satshp.fi

Päivitetty: 2.10.2015 8:23